علائم غلظت خون را بشناسید
به گزارش وبلاگ فرافایلی، غلظت خون بر اثر افزایش گلبول قرمز ایجاد و وجود سلول های اضافه باعث غلظت مایع خون می گردد که بدن را مستعد خطرات زیادی از جمله لخته شدن خون می نماید.
غلظت خون یکی از مسائل کم و بیش شایع در سلامتی ماست. بیماری که می توان تا حدی از ابتلا به آن پیشگیری کرد و در صورت ابتلا هم زیرنظر پزشک، با تغییراتی در سبک زندگی و به خصوص تغذیه به مدیریت آن پرداخت. غلظت خون بر اثر افزایش گلبول قرمز ایجاد و وجود سلول های اضافه باعث غلظت مایع خون می گردد که بدن را مستعد خطرات زیادی از جمله لخته شدن خون می نماید. این چالش برای سلامت ما، زمینه ها و دلایل مختلفی دارد که بخش زیادی از درمانش هم مبتنی بر همان علت اولیه، می تواند متفاوت باشد.
نوع اول غلظت خون یک بیماری تا حدی نادر است که رشد آهسته ای هم دارد، اما در غلظت خون ثانویه، انسداد خواب، انواع تومور، بیماری های قلبی و ریوی، زندگی در ارتفاعات و همین طور تغذیه می تواند زمینه ساز بیماری باشد. به طور معمول افراد مبتلا به غلظت خون از ابتلا به آن اطلاعی ندارند و همین موضوع می تواند خطر این بیماری را بیشتر کند. علایمی که می تواند به شما بگوید غلظت خون دارید و باید سریع تر با پزشک مشورت کنید شامل سردرد، سرگیجه، تعریق، خارش پوست، تاری دید، زنگ زدن گوش، سوزش پا، خون ریزی بینی و لثه و تغییر رنگ پوست کف دست است.
غلظت خون چه عوارضی دارد؟
غلظت خون را باید خیلی جدی گرفت؛ چون در صورت پیگیری نکردن و طی نشدن مراحل درمانی، می تواند عوارض زیادی داشته باشد از جمله بزرگ شدن طحال، لخته شدن خون، آنژین (درد قفسه سینه)، سکته، زخم معده، بیماری های قلبی، نقرس و دیگر اختلالات خونی مانند میلوفیبروز یا لوسمی؛ بنابراین با تماشا نشانه ها برترین کار این است که با یک دکتر متخصص مشورت کنید. دکتر هم با آزمایش خون، بیوپسی از مغز استخوان و روش های دیگر سعی می نماید تشخیص دهد که مبتلا به غلظت خون هستید یا نه تا بتواند مسیر درمانی احتمالی را معین کند. با این حال با رعایت نکاتی در تغذیه می توان بخش کمی از نگرانی ها درباره غلظت خون و احتمال ابتلا به آن را کاهش داد. ذکر این نکته ضروری است که در صورت ابتلا، نکات تغذیه ای جای درمان زیرنظر پزشک را نمی گیرند.
برای درمان غلظت خون چی بخوریم؟
موادغذایی حاوی کلسیم مثل لبنیات، بروکلی و موز، مصرف زیاد آب، مصرف پروتئین های بدون چربی و میوه و سبزیجات، در کنار آجیل و مغزیجات، همین طور عرقیجاتی مثل گزنه، کاسنی، زیره و نعناع می تواند برای غلظت خون مفید باشد. همین طور مصرف حبوبات، توت، غذا های چرب، قند اضافه مثل قند موجود در نوشیدنی های گازدار و انرژی زا و مهم تر از همه غذا های تولید شده برای غلظت خون مضر هستند.
اگر بخواهیم به شکل مصداقی تر نام ببریم، گیاهان مفید برای غلظت خون شامل دارچین، شوید، سیر، ریشه شیرین بیان، زنجبیل، چای کوهی، چای سبز، عناب، زیره، سیاهدانه، چای ترش و… هستند و از جمله میوه ها و سبزیجات مفید برای درمان غلظت خون هم می توان به گیلاس، آلبالو، لیمو ترش، موز، جعفری، پیازخام سفید، آلو، انار، انگور، تمبرهندی، خیار، خرما، چغندر، زیتون، هندوانه، کلم، غوره، شنبلیله، ریواس، زالزالک، زرشک، زغال اخته، هویج، سیب، کرفس، هلو، نعناع، مرزه و شلیل اشاره نمود.
به یاد داشته باشید غلظت خون، به عنوان یک بیماری مزمن بدون درمان شناخته شده است، اما پیگیری روش های درمانی موجود و رعایت نکات تغذیه ای ضروری هستند، چون می توانند به مدیریت عارضه و کاهش علایم آن یاری نمایند. در نهایت توصیه می گردد هر فردی که علایم یا سابقه خانوادگی غلظت خون دارد، حتما برای آنالیز به پزشک متخصص مراجعه کند.
منبع: برنا
منبع: فرارو