دستور تهیه 5 غذا مخصوص زمستان
به گزارش وبلاگ فرافایلی، چه خوب است در این روز های سرد زمستان از مخلوط برنج سفید و سبزی ها و حبوبات با گوشت بخورید.
به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ فرافایلی، چه خوب است در این روز های سرد زمستان از مخلوط برنج سفید و سبزی ها و حبوبات با گوشت بخورید. مثل نخودپلو، شوید پلو و ته چین بسیار مناسبند اکنون چند نوع غذا مناسب این فصل را آموزش میدهیم.
سینه مرغ پخته و خرد شده: چهار عدد
زرده تخم مرغ: چهار عدد
ماست سفت و چکیده: چهار پیمانه
برنج: پنج و نیم پیمانه
کره آب نموده: پنج قاشق غذاخوری
روغن مایع: یک پیمانه
نمک و زعفران: به مقدار لازم
آب مرغ: یک پیمانه
1. بعد از خیس کردن برنج، آب مرغ را به آن اضافه نموده و بگذارید بپزد. سپس برنج را آب کش کنید و بگذارید آب آن کامل برود.
2. در همین زمان مرغ را همراه با پیاز و نمک پخته و آن را رشته رشته کنید. ماست، زعفران، تخم مرغ، نمک، کره آب نموده و نصف روغن را با هم مخلوط نموده و به برنج اضافه کنید طوری که برنج کامل به این مواد آغشته گردد.
3. یک قابلمه نچسب که کف آن نازک نباشد روی گاز بگذارید و بقیه روغن را کف آن بریزید. مقدار کمی برنج که حالا آغشته به زعفران، ماست و تخم مرغ است را کف ظرف پخش نموده و یکدست کنید.
4. حالا یک لایه مرغ روی آن بریزید و دوباره برنج را روی آن اضافه کنید.
5. این کار را به صورت لایه لایه تکرار کنید تا مواد تمام گردد.
هویج پلو؛ مخصوص زمستان
هویج پلو و کلم پلو هم ازجمله غذا های مناسب برای فصل سرما هستند، چون هویج جزء خوراکی های گرم و تر است. بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه کنید. این غذا ازجمله غذا های رژیم غذایی استاندارد بوده و برای بیشتر افراد مناسب است.
هویج: یک کیلوگرم
برنج: یک کیلوگرم
شکر: 200 گرم
روغن مایع سرخ کردنی: 6 قاشق سوپ خوری
گوشت چرخ نموده: 500 گرم
زعفران: به مقدار لازم
پیاز: یک عدد
نمک: به مقدار لازم
دارچین: نصف قاشق سوپ خوری
1. هویج را به صورت خلال های باریک خرد کنید و داخل روغن تفت دهید. بعدشکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد.
2. زعفران را هم به آن اضافه کنید و پس از یکی، دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید. به این ترتیب مایه هویج آماده است. حالا پیاز را در گوشت چرخ نموده، رنده کنید. نمک و دارچین را هم به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته های ریزی درآورید.
3. کوفته ریزه ها را تفت دهید. وقتی برنج را آبکش کردید، در یک قابلمه به صورت لایه لایه مایه هویج و برنج را بریزید.
خاگینه درست کنید
تخم مرغ گرم و زرده اش گرم تر است و می توان برای بهتر شدن کمی فلفل سیاه هم به آن اضافه نمود و خاگینه مناسبی تهیه کرد.
تخم مرغ: دو عدد
شیر پاستوریزه: چهار قاشق غذاخوری
آرد گندم: نصف پیمانه
بیکینگ پودر: نصف قاشق چای خوری
زعفران ساییده شده: یک چهارم قاشق چای خوری
روغن مایع مخصوص سرخ کردنی: به مقدار لازم
دارچین: یک دوم قاشق غذاخوری
پودر گل محمدی: یک دوم قاشق چای خوری
پودر هل: یک دوم قاشق چای خوری
پودر زنجبیل: یک دوم قاشق چای خوری
پودر پسته: یک قاشق چای خوری
شربت: 250- 300 میلی گرم
مغز گردوی خشک شده: سه، چهار قاشق غذاخوری
1. تخم مرغ ها را با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه نموده، بیکینگ پودر و آرد را کم کم روی مایه الک نموده و مخلوط کنید. سپس زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید.
2. در تابه تفلون مقداری روغن بریزید با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخ کنید. هر دو طرف آنکه طلایی شد، در شربت قرار دهید تا کمی شربت به خورد آن برود.
3. از شربت خارج نموده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و آن راباگردو، پودر پسته تزیین کنید.
میگو پفکی در سفره زمستانی
در غذا های دریایی تنها میگوست که مزاج گرم دارد. خوردن ماهی ها در این فصل باید همراه با مصلح باشد (یعنی چیز هایی که طبع سردشان را اصلاح می نماید). به عنوان مثال بهتر است هنگام پخت به آن ها روغن کنجد یا روغن زیتون اضافه نمود. آویشن هم می تواند ادویه اصلی این نوع غذا ها باشد. بعد از مصرف ماهی حتما خرما میل کنید.
میگو: 400 گرم
سیر له شده: دو حبه
زعفران و آرد: به میزان لازم
ماءالشعیر: نصف پیمانه
بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
1. میگو را پاک نموده و کنار بگذارید. سیر، زعفران بیکینگ پودر، ماءالشعیر، روغن مایع، نمک و فلفل را مخلوط نموده، آرد را کم کم افزوده تا سس به غلظت ماست زده شده در بیاید.
2. میگو ها را داخل مایه گذاشته و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه درون مواد بماند. سپس میگو ها را داخل روغن داغ سرخ نموده و درون ظرف چیده آن را تزیین کنید.
چلو ماهیچه زیاد بخورید!
در این فصل بیشتر باید از گوشت های قرمز بهره ببرید، مانند گوشت بره یا گوسفند. در افراد مسن استفاده از گوشت شترمرغ یا گوشت شتر که مزاج گرمی دارند، مناسب است. گوشت پرنده های کوچک هم گرم است و می توان در صورت تمایل از آن ها استفاده کرد.
مواد لازم:
گوشت ماهیچه گوسفندی: نیم کیلو
پیاز: دو عدد
نمک و فلفل و دارچین: به مقدار لازم
روش تهیه
1. پیاز ها را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید.
2. حالا گوشت ماهیچه را کف قابلمه روی پیاز ها بگذارید. در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه با شعله ملایم گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
3. کمی دارچین به گوشت بزنید و حدود یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. آب نباید روی گوشت را بگیرد. وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و حدود سه ساعت زمان بدهید تا ماهیچه حسابی بپزد.
منبع: خبرگزاری دانشجو