طرز تهیه کباب دیگی: با چاشنی سس گوجه فرنگی

به گزارش وبلاگ فرافایلی، انواع کباب در فرهنگ و رسوم غذایی ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد. این غذای پرطرفدار انواع مختلفی دارد که یکی از آن ها کباب دیگی است. طرز تهیه کباب دیگی بیشتر به عنوان وعده شام ساده مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه این خوراک سنتی از گوشت گوسفندی و گوشت گوساله چرخ نموده استفاده می گردد.

طرز تهیه کباب دیگی: با چاشنی سس گوجه فرنگی

کباب دیگی را در قدیم در ظرف های سفالی تهیه می کردند. امروزه به جای کباب دیگی سنتی، بیشتر از مدل کباب تابه ای استفاده می گردد. این غذا در کمتر از چهل دقیقه تهیه می گردد، بنابراین اگر فرصت کافی برای تهیه غذا ندارید، کباب تابه ای گزینه مناسبی است. در ادامه طرز تهیه کباب دیگی خانگی ساده و خوشمزه با چاشنی سس گوجه فرنگی آموزش داده می گردد. با دنبال کردن دستور تهیه یک کباب خوشمزه خانگی درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب دیگی خانگی

  • گوشت چرخ نموده 600 گرم
  • گوجه فرنگی چهار عدد
  • پیاز بزرگ دو عدد
  • سیب زمینی (برای سرخ کردن) دو عدد
  • جوز هندی یک قاشق چای خوری
  • آبلیموی ترش یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه کباب دیگی

مرحله اول

برای تهیه کباب دیگی خوشمزه، اولین مرحله آماده سازی گوشت چرخ نموده و طعم دادن به آن است. به همین منظور، ابتدا پیازها را پوست بگیرید و سپس، آن ها را رنده کنید. یک کاسه بردارید و پیاز رنده شده و گوشت چرخ نموده را داخل کاسه بریزید. آن ها را با دست خوب مخلوط کنید.

مرحله دوم

در ادامه، جوز هندی، نمک، فلفل سیاه و میزانی زردچوبه به مواد بزنید. در ادامه، به یاری دست آغاز به ورز دادن گوشت کنید تا ادویه به خوبی به خورد گوشت رود. ورزن دادن را آنقدر ادامه دهید تا گوشت حالت چسبندگی پیدا کند.

مرحله سوم

مایه کباب ورز داده شده را داخل یک کاسه ریخته و روی آن را با سلفون بپوشانید. اجازه دهید تا حدود نیم ساعت مایه داخل یخچال استراحت نموده و خودش را بگیرد. در این فاصله پیاز به جامانده را به صورت خلالی خرد کنید.

مرحله چهارم

میزانی روغن داخل تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. در همین حین زردچوبه را داخل روغن بریزید تا هم زمان با روغن داغ گردد. نباید فراموش کنید خواص زردچوبه با حرارت بیشتر می گردد. هنگامی که روغن داغ شد، پیاز خرد شده را داخل آن ریخته و تفت دهید تا زمانی که سبک و شفاف گردد. رب گوجه را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب هم سرخ شده و طعم خامی اش گرفته گردد.

مرحله پنجم

در این مرحله از طرز تهیه کباب دیگی، سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس، آن ها را قبل از سرخ کردن داخل آب سرد قرار دهید.

مرحله ششم

یک قابلمه میانه بردارید. مایه گوشت را داخل تابه ریخته و به یاری دست گوشت را خوب کف تابه پهن کنید. زیر شعله گاز را روشن کنید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد و آب انداخت، به میزان لازم روغن اضافه کنید تا سرخ گردد. در این حین پیاز و رب تفت داده شده را روی کباب یا کنار آن بریزید. گوجه فرنگی را هم از وسط نصف کنید و داخل قابلمه بچینید تا آب بیندازد. در قابلمه را ببندید تا کباب ها مغزپخت شوند.

مرحله هفتم

در این حین تا زمانی که کباب ها مغزپخت شوند، سیب زمینی ها را با یک دستمال تمیز خشک کنید و به صورت جداگانه با میزان کمی روغن سرخ کنید. بعد از این که کباب آماده شد، آن را داخل یک ظرف مناسب ریخته و سیب زمینی سرخ نموده را کنار کباب بچینید.

نکات طرز تهیه کباب دیگی

  • اگر آب غذا تمام شد، باید میزان کمی آب اضافه کنید تا کباب خشک نگردد.
  • اگر در گوشت چرخ نموده کمی چربی باشد، کباب لذیذتر می گردد.
  • برای بهتر شدن طعم کباب می توانید به مایه گوشت آن کمی سماق هم اضافه کنید.
  • اگر رژیم خاصی دارید یا سرما خورده اید و خوردن غذاهای سرخ کردنی برای شما قدغن است، می توانید کباب دیگی را بدون این که سرخ کنید درست کنید.
  • اگر در پی رسپی های مشابه هستید، طرز تهیه کباب مرغ تابه ای، طرز تهیه جوجه کباب با ماست و زعفران، طرز تهیه جوجه کباب چیلی و همین طور طرز تهیه کباب چوبی مرغ و بیکن را هم امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کباب دیگی: با چاشنی سس گوجه فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب دیگی: با چاشنی سس گوجه فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید