طرز تهیه زولبیا با آرد گندم و بدون نشاسته بهتر از قنادی

به گزارش وبلاگ فرافایلی، زولبیا، شیرینی شهد دار زعفرانی، معمولا با یار همیشگی خود بامیه در ماه رمضان سرو کله شان پیدا می شود. این شیرینی خوشمزه همواره در کنار آش رشته، شله زرد، نان و پنیر و سبزی زینت بخش سفره های افطار مسلمان ها هستند. شنیده ها حاکی از آن است که ریشه زولبیا به کشور هند برمی شود و آن جا آن را با نام جلبی می شناسند. ناگفته نماند شما هر موقع هوس زولبیا کردید می توانید آن را بهتر از قنادی با آرد گندم در منزل تهیه کنید و کنار یک فنجان چای زعفران یا قهوه نوش جان کنید. در این مطلب ما به شما طرز تهیه زولبیا با آرد گندم را خواهیم گفت تا برای شب های افطار خود درست کنید.

طرز تهیه زولبیا با آرد گندم و بدون نشاسته بهتر از قنادی

مواد لازم برای تهیه زولبیا با آرد گندم

  • آرد گندم یک دوم فنجان
  • ماست ساده سه چهارم فنجان
  • روغن بدون طعم یک قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
  • آب به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

  • شکر یک فنجان
  • آب یک دوم فنجان
  • زعفران دو پیمانه

طرز تهیه زولبیا با آرد گندم

1. خمیر زولبیا را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آرد گندم باید در یک کاسه مناسب آرد گندم، ماست و روغن بریزید سپس خوب با یکدیگر مخلوط شان کنید. از آن جا که خمیر شیرینی تان باید غلیظ باشد هر بار دو قاشق چای خوری آب به آن اضافه نموده و هم بزنید. این کار را تا جایی تکرار کنید که به غلظت مناسب برسد. ناگفته نماند که مقدار استفاده از آب و رسیدن به غلظت دلخواه بستگی به مقدار ماست مصرفی تان دارد. حال که سفره افطاری تان را آماده می کنید حتما شربت سیب را هم برای خود و عزیزان تان درست کنید.

2. شربت زولبیا را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آرد گندم برای تهیه شربت باید زعفران و آب را داخل قابلمه بریزید، آن را روی حرات میانه بگذارید تا بجوشد. در ادامه شکر را هم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شکر کامل حل شود. حرارت را کمی زیاد کنید تا با یکدیگر بجوشند. در نهایت قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. شربت را در یک ظرف دربسته بریزید و برای یک شبانه روز در دمای محیط قرار دهید. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیر خرما داغ مخصوص برای میهمانان افطارتان است، از آن غافل نشوید.

3. بیکینگ پودر را اضافه کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آرد گندم باید بیکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید و کامل با یکدیگر هم بزنید. پنج دقیقه زمان دهید تا خمیر شیرینی تان استراحت کند. بعد از پنج دقیقه خمیر را داخل بطری سس یا قیف شیرینی پزی بریزید. شربت را هم در یک ظرف کم عمق بریزید. حال به سراغ ادامه مراحل تهیه زولبیا بروید. در کنار تهیه زولبیا برای شب های ماه رمضان می توانید شیربرنج ساده هم درست کنید.

4. زولبیا را سرخ کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه زولبیا با آردگندم در تابه ای عمیق به مقدار کافی روغن بریزید. تابه را روی حرارت میانه بگذارید تا کامل داغ شود. بعد از داغ شدن روغن خمیر را به صورت دورانی و دایره شکل در تابه بریزید. کوچکی و بزرگی زولبیاها به سلیقه خودتان بستگی دارد تنها این نکته را در نظر داشته باشید که باید برای داشتن زولبیاهای منظم و زیبا شکیبا باشید. هر طرف را نزدیک به یک دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد از سرخ کردن زولبیاها می توانید رنگینک هم برای عزیزان تان آماده کنید.

5. زولبیا را در شربت فرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه زولبیا باید زولبیاهای طلایی را داخل شربت فرو کنید. یک دقیقه بگذارید داخل آن بماند تا خیس بخورد سپس آن را بیرون بیاورید و روی یک توری یا آبکش بگذارید تا شربت اضافه اش ریخته شود. بهتر است شربت را کمی گرم کنید. در نهایت زولبیاهای آماده شده را داخل ظرف مورد نظر چیده و با خلال پسته، بادام و گل محمدی تزئین شان کنید.بعد از اتمام پخت زولبیا با توجه به زمان تان می توانید حلوای گردویی هم برای خود درست کنید.

نکات تکمیلی پخت زولبیا

زولبیا این شیرینی خوشمزه که به آسانی می توان در منزل درست کرد نکات بسیاری در دل خود جای داده است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

آرد شیرینی زولبیا

برترین آردی که می توان در طرز تهیه زولبیا به کار برد آرد گندم یا همان آرد همه منظوره است. قبل از مخلوط کردن آرد با دیگر مواد، بهتر است آن را به همراه بیکینگ پودر الک کنید تا حباب های اضافه آن گرفته شود. اگر به آرد گندم دسترسی نداشتید می توانید طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت را در کتاب کاله بخوانید تا با تمام نکات پخت زولبیا آشنا شوید.

خمیر زولبیا

غلظت خمیر زولبیا باید شبیه غلظت ماست هنگام کش آمدنش باشد. برای خوش رنگ تر شدن خمیرتان می توانید چند قطره ژل خوراکی نارنجی به همراه زعفران به آن اضافه کنید. اگر می خواهید خمیری سبک تر و پف دارتر داشته باشید باید روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و حدود 30 دقیقه تا هشت ساعت در دمای محیط به آن استراحت دهید. اگر خمیر زولبیا سفت بود و از قیف بیرون نمی آمد باید کمی آب به آن اضافه کنید.

سرخ کردن زولبیا

در طرز تهیه زولبیا با آرد گندم باید از روغ سرخ کردنی بهره ببرید تا به مقدار کافی پوک و پفکی شود. مطلب دیگری که باید مدنظر قرار دهید استفاده از تابه گود و داغ شدن کامل روغن است چرا که به شکل گرفتن و پف کردن سریع زولبیاها یاری می نماید. حرارت گاز باید کم باشد تا زولبیاهای خوشمزه تان کامل مغزپخت و طلایی شوند. در شب های ماه رمضان برترین دسر فرنی است که نباید از آن غافل شد.

نحوه سرخ کردن زولبیا

شما خمیر را به صورت دایره ای و با فشار از بطری خارج کنید سپس سه تا چهار دایره متحدالمرکز در روغن ایجاد و وسط آن ها را ببندید. توجه داشته باشید که از داخل به بیرون این کار رو انجام دهید. برای داشتن زولبیاهای زیبا با اشکالی منظم به زمان و کمی تجربه احتیاج دارید قطعا دسته های بعدی بهتر خواهند بود. اگر هوس یک دسر برای افطار کردید حتما پودینگ شکلاتی را امتحان کنید.

استفاده از قیف شیرینی پزی

برای ریختن مواد زولبیا داخل تابه، نوک قیف تان نباید باریک باشد به این خاطر که زولبیاها نازک می شوند و پف لازم را نخواهند داشت.

علت نرمی شیرینی زولبیا

در طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت نرمی زولبیا دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:

1. غلیظ نبودن شربت زولبیا

2. گذاشتن زولبیاها روی هم

3. داغ بودن شربت هنگام اضافه زولبیا به آن

4. بستن در ظرف زولبیا برای مدت طولانی

شربت زولبیا

شما برای جلوگیری از قندک زدن و شکرک نزدن شربت زولبیا می توانید چند قطره آب لیمو به آن اضافه کنید. اضافه کردن آب لیمو به مایه شربت، طعم شیرینی تان را ترش مزه خواهد نمود که بسیار فوق العاده خواهد بود. در تهیه شربت این نکته را از قلم نیاندازید که با زیاد کردن حرارت، شربت زود غلیظ می شود اما بعد از سرد شدن، شیرینی آن دوبرابر خواهد شد. برای آن که از قوام شربت زولبیا مطمئن شوید تنها باید چند قطره از آن را بین دو انگشتان خود بریزید، در صورت غلیظ و چسبناک بودن، یعنی به قوام رسیده است. در آخر برای عطر شربت زولبیا می توانید کمی گلاب یا کمی پودرهل داخل آن بریزید. از حلوای شیر در ماه رمضان برای پذیرایی از میهمان هایتان غافل نشوید.

تاریخچه زولبیا

تاریخچه زولبیا به کشور هند و سال 1450 میلادی برمی شود البته که مدرک معتبری در دست نیست و تنها می توان به نقل قول های اساتید و آشپزهای آن دوران اشاره نمود. شیرینی زولبیا در کشورهای هند، اتیوپی و ترکیه با نام جلیبی هم شناخته می شود. با توجه به تاریخ ناصری، زولبیا در زمان ناصرالدین شاه برای ایشان به عنوان پیشکش آورده اند در نتیجه پیدایش آن را در ایران منصوب به زمان شاه عباس می دانند. زولبیا را معمولا می توان کنار بامیه و گوش فیل دید که مواد اصلی آن ها آرد گندم، ماست و نشاسته است.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه زولبیا با آرد گندم و بدون نشاسته بهتر از قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زولبیا با آرد گندم و بدون نشاسته بهتر از قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید