طرز تهیه آش جو سنتی اراکی

به گزارش وبلاگ فرافایلی، آش جو یکی از انواع غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که با روش های بسیار متنوعی طبخ می گردد. این غذای خوشمزه دستور پخت های بسیار متنوعی دارد که به دو دسته بدون گوشت و با گوشت تقسیم می شوند.

طرز تهیه آش جو سنتی اراکی

در بعضی دستورهای آش جو مانند آش شله قلمکار یا از گوشت ریش ریش شده استفاده می گردد، یا اینکه مانند آش ترخینه دوغ از سیراب و شیردان استفاده می گردد.

در این دستور ما آموزش آش جو را به صورت کاملا ساده و بدون گوشت برای شما عزیزان آماده نموده ایم که با تمام ذائقه ها سازگار باشد، البته در صورت تمایل نسبت به ذائقه خود می توانید به این دستور گوشت یا سیرابی اضافه کنید.

مواد لازم برای 4 نفر

جو پوست کنده1 لیوان

لوبیا چیتی نصف لیوان

نخود نصف لیوان

سبزی آش 600 گرم

سیر 6 حبه

پیاز 3 عدد

کشک 500 گرم

نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

زردچوبه و روغن به میزان کافی

دستور پخت آش جو

مرحله اول

ابتدا نخود و لوبیا چیتی و جو پوست کنده را هر کدام به صورت مجزا در کاسه ای از آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا 6 ساعت خیس بخورند و در این مدت 2 الی 3 مرتبه آب آن ها را تعویض می کنیم تا نفخ موجود در حبوبات از بین برود.

مرحله دوم

بعد آب آن ها را خالی می کنیم و می شوییم و در قابلمه ای مجزا هر کدام را قرار می دهیم و روی آن ها آب می ریزیم و اول حرارت آن ها را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا به مرور زمان حبوبات پخته شوند.

مرحله سوم

دقت کنید که قابلمه جو بزرگ تر باشد چون آش را در آن می خواهیم طبخ کنیم.سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شوید به میزان های یکسان است را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج گردد.

مرحله چهارم

بعد پارچه ای پهن می کنیم و سبزی ها را روی پارچه به صورت پخش می ریزیم تا کاملا خشک شوند و روی تخته آشپزخانه سبزی ها را درشت خرد می کنیم و کنار می گذاریم. سپس لوبیا چیتی و نخود پخته شده را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

بعد به جو سر می زنیم و در مدت پخت آن گه گاه جو را هم می زنیم تا ته نگیرد و زمانیکه 2 ساعت از زمان پخت آن گذشت و حسابی لعاب انداخت نخود و لوبیا چیتی پخته شده را به آن می افزاییم.همین طور سبزی خرد شده را نیز می افزاییم.

مرحله ششم

بلافاصله کمی نمک نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت 30 الی 45 دقیقه دیگر مواد آش بپزند تا سبزی نیز پخته گردد.برای تهیه پیاز داغ اول پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.

مرحله هفتم

در تابه ای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم روغن داغ گردد و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا طلایی شوند.بعد پیاز داغ ها را از داخل تابه بیرون می اوریم و در بشقابی می ریزیم.

مرحله هشتم

سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و به صورت خلالی نازک خرد می کنیم و داخل همان تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سرخ شوند (برای از بین نرفتن خاصیت های سیر بهتر است مدت زمان بسیار کمی تفت داده گردد)

مرحله نهم

در این مرحله سیر تفت داده شده را در بشقابی می ریزیم و در آخر نعناع خشک را داخل تابه می ریزیم (اگر احتیاج به روغن بود اول روغن را می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ گردد و بعد نعناع را می افزاییم) و تفت می دهیم تا نرم گردد.

مرحله دهم

در 20 دقیقه آخر پخت آش جو نصف از سیرداغ و پیازداغ را داخل آش می ریزیم و کمی زردچوبه و فلفل سیاه و کشک به آش می افزاییم و خوب با مواد آش مخلوط می کنیم. سپس صبر می کنیم تا آش جا بیفتد و به خوبی غلیظ گردد.

مرحله یازدهم

پس از پخت کامل آش و قوام یافتن آن طعم آش را می چشیم اگر احتیاج به نمک داشت کمی نمک به آن اضافه می کنیم و از روی حرارت بر می داریم. آش جو آماده شده را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با کشک،نعناع داغ،پیازداغ و سیر داغ تزئین می کنیم و نوش جان کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه آش جو سنتی اراکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش جو سنتی اراکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید