طرز تهیه سالاد مرغ رژیمی با سس بالزامیک
به گزارش وبلاگ فرافایلی، سالاد ها یکی از پیش غذا های محبوب در سراسر جهان هستند که گاه به عنوان غذای اصلی هم سرو می شوند. سالاد مرغ رژیمی یکی از انواع سالادهاست که به علت داشتن سینه مرغ در ترکیباتش یک وعده غذایی کامل و مغذی به شمار می رورد.
سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد مرغ یکی از انواع سالادهاست که می توان گفت به خاطر داشتن سینه مرغ در ترکیبات آن یک وعده غذایی کامل و مغذی برای بدن است. این سالاد با ترکیب سس بالزامیک و پنیر فتا طعم دلچسبی خواهد داشت. در ادامه مطلب طرز تهیه این سالاد خوشمزه و درعین حال ساده تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
سینه مرغ: 1 عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
کاهو: 1 دسته میانه
جعفری: به مقدار لازم
ذرت: 1 پیمانه
پنیر فتا خرد شده: نصف پیمانه
گوجه فرنگی: 2 عدد
گردوی خرد شده: به مقدار لازم
فلفل دلمه ای رنگی خرد شده: 1 پیمانه
سرکه بالزامیک: 3 قاشق غذاخوری
سیر رنده شده: 1 حبه
عسل: نصف قاشق چایخوری
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل: یک هشتم قاشق چایخوری
روغن زیتون: نصف پیمانه
از سبزی کاهو بیش تر در سالاد ها استفاده می گردد و گاه در تهیه برخی از انواع خاص سوپ ها یا مواد میانی ساندویچ ها کاربرد دارد. کاهو سرشار از ویتامین A، پتاسیم، مواد معدنی و مقادیر زیادی فیبر غذایی است. کاهو به شکل ها و گونه های مختلف در جهان موجود است، مانند: کاهو باتاویا (کریسپ فرانسوی)، کاسنی بلژیکی، کاهوی روغنی (کره پیچ)، فرسی (کاسنی فرفری)، گوهر کوچک، مسکلون، میزونا، برگ بلوطی، کاهوی رومی و.
برای اینکه کاهو پس از خرید تا زمان استفاده در یخچال تازه و سالم بماند، هرگز نباید آن را خیس کنید و فقط هنگام استفاده از کاهو باید برگ های آن را بشویید. بعلاوه کاهو را در کیسه های پلاستیکی قرار ندهید و بهتر است آن را داخل پاکت های کاغذی یا کیسه های پارچه ای در یخچال نگه داری کنید.
در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده می شد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذا ها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های گروه B می گردد. این پنیر نسبتاً شور است، به همین علت توصیه می گردد در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.
فلفل دلمه ای از سبزیجات پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرما خوردگی محسوب می گردد و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز برطرف یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیرشان دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است.
فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود داشته باشد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده که بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند. هنگام خرید فلفل دلمه ای به این نکته توجه داشته باشید: فلفل دلمه ای را بردارید و کنار گوش تان تکان بدهید. اگر صدای تکان خوردن تخم ها از داخل آن نیامد؛ یعنی فلفل دلمه ای تازه است.
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
در مرحله اول سینه مرغ را خوب بشویید. سپس با یک چاقوی تیز آن را به صورت طولی برش بزنید. به مقدار دلخواه روی برش های طولی مرغ نمک و فلفل بپاشید. ماهی تابه مناسبی را انتخاب کنید و یک قاشق روغن زیتون در آن بریزید. ماهی تابه را روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید. برش های مرغ را داخل ماهی تابه بچینید و بعد از اینکه یک طرف آن پخت، مرغ ها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم پخته گردد. سپس مرغ ها را از ماهی تابه خارج کنید و آن ها را روی تخته کار بگذارید تا خنک شوند. بعد از اینکه خنک شد، آن ها را به صورت مکعب های کوچک برش بزنید.
در مرحله بعد کاهو را خوب بشویید و وقتی آب آن کاملاً کشیده شد، خرد کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. گوجه را خرد کنید و به کاهو اضافه کنید. در مرحله بعد ذرت، فلفل دلمه ای خرد شده، تکه های پنیر فتا، جعفری خرد شده و گردو را به مخلوط کاهو و گوجه اضافه کنید. در مرحله آخر مرغ های خرد شده را به مواد اضافه کنید و سالاد را خوب زیر و رو کنید تا همه مواد آن به صورت یکنواخت با هم مخلوط شوند.
1 ـ بهتر است به جای گوجه معمولی از گوجه گیلاسی بهره ببرید؛ چون گوجه گیلاسی کوچک تر و سفت تر از گوجه معمولی است و اگر مدتی در سالاد بماند، آب نمی اندازد.
2 ـ اضافه کردن گردو به ترکیب این سالاد کاملاً اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
3 ـ پنیر فتا را به صورت مکعب های بزرگ برش بدهید تا هنگام زیر و رو کردن سالاد خرد نگردد.
4 ـ می توانید به جای سسی که در دستور تهیه آمده است، از سس های بالزامیک آماده بازاری بهره ببرید.
منبع: فرادید