طرز تهیه خورشت کدو حلوایی؛ خورشت پاییزی خوش طعم و لعاب!
به گزارش وبلاگ فرافایلی، خورشت کدو حلوایی یکی از خورشت های سنتی و قدیمی ایران است. این خورشت بیشتر در جنوب کشور و علی الخصوص بوشهر طبخ میشه. خورشت کدو حلوایی از دوره صفوی باقیمانده که البته طی این سالیان دستور آن در جنوب کشور تغییراتی پیدا نموده است. این خورشت مخصوص فصل پاییز و زمستان است و برای خیلی ها خورشت کدو حلوایی شاید تازگی داشته باشد و عجیب باشد که بتوان با کدو حلوایی یک وعده غذا یا یک خورشت لذیذ و خوشمزه تهیه کرد! اما حقیقت این است که این چنین چیزی امکان دارد و کافیست با ما همراه باشید با آموزش یکی از لذیذترین خورشت های فصل پاییز و زمستان! این خورشت بخاطر وجود کدو حلوایی دارای خواص زیادی است و بسیار مقوی و مفید است! خورشت کدو حلوایی با روش های مختلفی تهیه می گردد و ممکن است مواد مختلفی در تهیه آن به کار رود. حتی در جنوب کشور هم ممکن است هرکس روش مخصوص به خود را برای تهیه این خورشت داشته باشه!
با ما در وبلاگ فرافایلی بلاگ همراه باشید با آموزش این خورشت خوش طعم و عطر !
گوشت گوسفندی | 250 تا 300 گرم |
کدو حلوایی | 500 ‘گرم |
آلو خورشتی | صد گرم |
پیاز | یک عدد |
سیر | دو تا سه حبه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذا خوری |
آب لیموترش | سه قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1/4 قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | میزان لازم |
پودر دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
ادویه کاری | یک چهارم قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
زعفران | دو قاشق غذاخوری |
پودرهل | در صورت تمایل |
کره | 30 گرم |
روغن | به میزان لازم |
1- برای تهیه این خورشت سنتی و لذیذ، ابتدا پیاز رو خرد کنید.
در قابلمه ای مناسب کمی روغن بریزید. پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و پیاز رو تفت بدید و اجازه بدید کمی کاراملی و سرخ بشه.
2- سپس گوشت گوسفندی رو به پیاز سرخ شده و تفت داده شده اضافه کنید.
مجدد هم بزنید و اجازه بدید گوشت هم کمی تفت بخورد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک کدوحلوایی
سیر رو نیز خرد یا رنده کنید. بعد از تفت دادن گوشت با پیاز، سیر رو هم اضافه کنید.
3- بعد ادویه ها رو بریزید. دراین مرحله نمک رو اضافه نکنید چون مانع از پخت مناسب و به موقع گوشت میشه.
بعد از اضافه کردن ادویه ها، همه مواد رو به خوبی هم بزنید تا ادویه ها هم تفت بخورد و عطر ادویه ها خارج گردد.
4- سپس رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید. به خوبی هم بزنید و اجازه بدید رب گوجه فرنگی هم به همراه سایر مواد کمی روی حرارت ملایم تفت بخورد تا خوش رنگ تر گردد!
5- بعد از آن یک یا دو قاشق غذاخوری محلول زعفران یا زعفران دم نموده را اضافه کنید.
حالا حدود دو تا سه پیمانه آب به مخلوط گوشت اضافه کنید.
درب ظرف رو ببندید. حرارت رو کم کنید و اجازه بدید گوشت بپزد. تقریبا دو ساعت ممکن است پخت گوشت طول بکشد.
6- در همین حین، کدوها رو پوست بگیرید و به قطعات مساوی خرد کنید. بهتره برش های یک میزان بزنید. نباید برش ها نازک و یا خلال های باریک باشد چون قرار است کدوها پخته شوند و در خورشت کاملا به چشم بیایند!
حالا در تابه مناسب و نچسبی میزانی کره بریزد و روی حرارت قرار بدید تا کره ذوب بشه و کدوها رو به کره اضافه کنید.
7- باید دراین مرحله کدوها رو در کره سرخ کنید. وقتی یک طرف کدوها سرخ و طلایی شد، برگردانید و طرف دیگر کدوها را به همان شکل سرخ و طلایی کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترافیل کدو حلوایی
تا جایی که همه قسمت های کدو حلوایی کاملا سرخ گردد. 8- بعد از اینکه فرایند پخت گوشت کامل شد و گوشت پخته شد، کدوهای سرخ شده در کره را به مخلوط گوشت اضافه کنید و بعد نمک رو بریزید.
9- بعلاوه آبلیمو رو به خورشت اضافه کنید.
حالا وقت اضافه کردن آلوهای خوشمزه به خورشت است! آلوها رو به خورشت اضافه کنید.
10- مجدد درب ظرف رو ببندید و حدود نیم ساعت اجازه بدید تا کدوها نرم شوند و آلوها هم همینطور تا خورشت کاملا آماده گردد.
دراین مرحله هم میتونید برای خوشرنگ تر شدن خورشت، کمی زعفران اضافه کنید.
احتیاج به له شدن و نرم شدن زیاد کدوها نیست!
در غیر این صورت موقع کشیدن خورشت در ظرف سرو، کدوها له می شوند و خورشت شکل اصلی خود رو از دست میده. باید کدوها کاملا پخته بشه ولی نباید زیاد له شوند.
بعد از نیم ساعت از اضافه کردن کدوها و آلوها خورشت کاملا جا افتاده و آماده ست!
این خورشت نباید زیاد آبدار باشد. باید لعابدار باشد ولی نه اینکه آب زیادی داشته باشد. در هر صورت به ذائقه شما بستگی داره!
حالا دیگه خورشت برای ناهار کاملا آماده است! خورشتی خوش رنگ و لعاب و بسیار خوشمزه و مقوی!
کافیه خورشت رو داخل ظرف سرو بکشید. برای تزیین و مجلسی تر کردن خورشت هم میتونید از کمی خلال پسته بهره ببرید. بنابراین زمانی که از خودتون پرسیدین با کدو حلوایی چی درست کنم؟ می توانید این خورشت خوشمزه را درست کنید.
نکات تهیه خورشت کدو حلوایی:
- همانطور که در ابتدا اشاره شد این خورشت به روش های مختلفی تهیه می گردد و بر اساس ذائقه خود میتونید به خورشت طعم بدید!
- در این خورشت میتوان از میزانی لپه استفاده کرد البته میزان لپه بهتر است همچون قیمه زیاد نباشد! دو قاشق غذاخوری برای این میزان مواد کافیست.
- بوشهری ها گاها به این خورشت سیب زمینی یا گوجه فرنگی هم اضافه میکنن حتی از دال عدس استفاده میشه در این خورشت!
- میتونید مطابق با ذائقه تون سیب زمینی و گوجه فرنگی به خورشت اضافه کنید.
- نمک رو در خورشت هایی که گوشتی مثل گوسفندی یا گاو دارند باید در سرانجام و بعد از اطمینان از پخت گوشت اضافه کنید اگر ابتدا اضافه کنید گوشت دیر پز می گردد و پخت آن طول خواهد کشید.
- این خورشت از دسته خورشت هایی با طعم ملس است! خیلی از افراد ممکن است این خورشت را شیرین درست نمایند یا طعم ملس به آن بدهند!
- برای این منظور یک یا دو قاشق غذاخوری شکر هنگام اضافه کردن آلو به خورشت میتونید اضافه کنید.
- اگر به خورشت های شیرین علاقه ای ندارد شکر رو حذف کنید. در این دستور تهیه شکر حذف شده و خورش طعم ترش تری دارد! میزان آبلیمو در خورشت رو میتونید کمتر یا بیشتر کنید. در نهایت با چشیدن خورشت میتونید چاشنی آن را کم و زیاد کنید.
- کدوها رو حتما در کره سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری بگیرند.
- میزان و نسبت گوشت و کدو حلوایی رو بنا به ذائقه و سلیقه خود میتونید کم و زیاد کنید.
- از هل هم میتونید به عنوان عطر دهنده به این غذا بهره ببرید اگر از پودر هل استفاده می کنید به میزان یک چهارم قاشق چایخوری در ابتدا به خورشت اضافه کنید. اگر از دانه هل استفاده می کنید نیم ساعت سرانجامی به خورشت اضافه کنید که البته در سرانجام باید از خورشت خارج کنید.
- دقت کنید که عطر هل نباید زیاد باشد چون از عطر دهنده های دیگری مثل دارچین و زعفران هم دراین خورشت استفاده شده است. یک عدد هل برای خورشت کاملا کافی است.
امیدوارم از طرز تهیه خورشت کدو حلوایی خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا