گاوها به کمک بیماران دیابتی آمدند
به گزارش وبلاگ فرافایلی، به نقل از ساینس، پژوهشگران معتقدند که می توانیم از سیستم بدن گاوها برای تولید پروتئینی استفاده کنیم که می تواند به صدها میلیون نفر در سراسر جهان کمک کند.
محقق این پژوهش، پروفسور مت ویلر، کارایی طبیعی غده پستانی گاو برای تولید پروتئین را برجسته کرده است.
پژوهشگران با ورود بخشی از دی ان ای انسان در جنین گاو، به بیان هدفمند خاصی در بافت پستانی این حیوان دست یافتند و اطمینان حاصل کردند که هیچ انسولین انسانی در خون گاو یا سایر بافت ها گردش نمی کند.
این گروه پژوهشی 10 جنین گاو را در گاوهای عادی برزیل قرار دادند که منجر به تولد گوساله تراریخته شد. محققان از فناوری به روز شده مهندسی ژنتیک برای بیان پروانسولین، نمونه اولیه انسولین فعال منحصر در بافت پستانی استفاده کردند.
علیرغم چالش های اولیه در القای شیردهی، تولید سطوح قابل تشخیص پروانسولین و انسولین در شیر گاو تراریخته فراتر از انتظارات بود. ویلر غده پستانی را جادویی توصیف کرد و بر توانایی آن در پردازش پروانسولین به انسولین فعال بیولوژیکی تاکید کرد.
این پژوهشگر اظهار کرد: هدف ما این بود که پروانسولین بسازیم و آن را به انسولین خالص تبدیل کنیم اما گاو اساساً خودش آن را پردازش کرد.
ویلر گفت: گاو حدود سه تا یک انسولین فعال بیولوژیکی به پروانسولین می سازد.
بر اساس تخمین این گروه، یک لیتر شیر می تواند هزاران واحد انسولین تولید کند. با طرح هایی برای شبیه سازی مجدد گاو و بهینه سازی چرخه های شیردهی، هدف محققان ایجاد گله ای هدفمند با قابلیت تولید انبوه انسولین است.
ویلر آینده ای را تصور می کند که در آن یک گله بتواند نیاز کل کشورش به انسولین را تامین کند و گله های بزرگتر تقاضای جهانی را طی یک سال تامین خواهند کرد.
این رویکرد جایگزینی پایدار برای روش های تولید انسولین ارائه و از زیرساخت های تاسیس شده صنایع لبنی استفاده می کند، با این حال، پیش از رسیدن انسولین تراریخته از گاو به بیماران، با موانعی روبرو هستیم.
تایید مقررات و توسعه فرآیندهای تصفیه کارآمد، گام های اساسی به سوی اجرای گسترده است و ویلر نسبت به تحقق این فناوری تحول آفرین ابراز اطمینان کرد.
منبع: گردشبان