چهاربرج ؛ روستای نابینایان از توابع خراسان شمالی - وبلاگ فرافایلی
چهاربرج ؛ روستای نابینایان از توابع خراسان شمالی
به گزارش وبلاگ فرافایلی، گاهی معروفیت منطقه ها یا روستاها فقط در نتیجه زیبایی یا طبیعت بکر آنها نیست، بلکه به علت مشکلاتی که مردم از آن رنج می برند به معروفیت می رسد. روستای چهاربرج از توابع استان خراسان شمالی از این جهت معروفیت یافته که تعداد زیادی از مردم آن نابینا هستند.
روستای چهاربرج از توابع اسفراین حدود 1000 نفر جمعیت دارد که از این تعداد بیش از 90 نفر نابینا هستند. گفته می گردد، از حدود 20 تا 25 سال پیش عارضه نابینایی در این منطقه شیوع پیدا کرد و کم کم ساکنان آن روستا را ترک نموده و به شهرهای دیگر مهاجرت کردند. هنوز علت نابینایی این افراد معین نشده است. جالب است بدانید که بیشتر کسانی که به این عارضه دچارند، از بدو تولد نابینا بودند، حتی حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند و حتی گربه ها نیز در این روستا نابینا متولد می شوند. البته گفته می گردد که از سال 91 اختلال نابینایی در این منطقه مهار شده است و هم اکنون هیچ کودک زیر دو سال نابینایی در این منطقه وجود ندارد. بسیاری از کارشناسان علت این اختلال را تغییرات ژنتیکی و ازدواج های فامیلی می دانند که در نتیجه آگاهی مردم کوشش کردند تا از تولد بچه ها نابینا جلوگیری نمایند. اما این سوال همیشه وجود داشته که چرا حیوانات این منطقه به چنین مسئله ای دچارند.
موقعیت جغرافیایی
دهستان دامنکوه بخش مرکزی شهرستان اسفراین استان خراسان شمالی است که در 24 هزارگزی شمال باختری اسفراین واقع است.
اشتغال
زمین های این روستا به وسیله رودخانه آبیاری می گردد و محصول آن غلات، پنبه، زیره و انواع میوه است. شغل اهالی زراعت و مالداری است. دامدارن این روستا یکی از بزرگترین فراوری نمایندگان شیر و فراورده های لبنی در دهستان هستند که روزانه حدود 3000 لیتر شیر به وسیله دامدارن این روستا فراوری می گردد. چهاربرج یکی از روستا های پر جمعیت شهرستان و مرکز دهستان دامنکوه است و با جمعیتی بالغ بر 2500 نفر، بیشترین جمعیت در دهستان را دارد.
امکانات
روستای چهاربرج در سال 1375 با همکاری جهاد سازندگی و بنیاد مسکن و اهالی اولین روستا در بخش مرکزی بود که بهسازی شده و از 30 سال پیش اهالی از شبکه برق و آب لوله کشی بهره می برند و در حال حاضر از تلفن ثابت و شبکه گاز نیز بهره مند است. از جمله امکانات و تاسیسات موجود در روستا می توان به آتش نشانی، سالن ورزشی چند منظوره، کتابخانه عمومی، خانه بهداشت، پایگاه امداد جاده ای 115، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر دهستان دامنکوه، مدرسه ابتدایی، هدایت، دبیرستان، پست بانک و مخابرات اشاره نمود.برای مشاهده تصاویر با مقدار کامل روی آنها کلیک کنید. [gallery columns=4 link=file ids=26002,26009,26008,26007,26005,26004,26001] تهیه شده در وبلاگ فرافایلی منبع تصاویر: ایرنامنبع: کجارو