کُشنده ترین سرطان را بشناسید
به گزارش وبلاگ فرافایلی، شهرام یوسفی، به مهم ترین ریسک فاکتور ها یا عوامل خطر بروز سرطان معده اشاره کرد و گفت: افزایش مصرف فست فود ها به ویژه در منطقه ها شهری یک عامل هشدار است که باعث افزایش ریسک ابتلاء به سرطان معده و بروز بیماری در سال های آینده می شود.
وی با اشاره به فراگیری عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت زیادی از ایرانیان، افزود: متأسفانه عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشور ما فراوانی بالایی دارد و از مهم ترین عوامل یا ریسک فاکتور های ابتلاء به سرطان معده به شمار می آید.
این دانشیار رادیوانکولوژی استعمال دخانیات اعم از سیگار و قلیان را از مهم ترین عوامل خطر در ابتلاء به سرطان معده دانست و اظهار داشت: این خطر در کمین خود فرد سیگاری و نزدیکانی است که دود سیگار را استنشاق می کنند.
یوسفی با اشاره به اینکه سرطان معده بیشتر در دهه پنجم تا ششم زندگی آقایان ایرانی ایجاد می شود، هشدار داد: متأسفانه در مورد سرطان معده روش غربالگری خاصی وجود ندارد و تنها توصیه این است که با مشاهده علامت های مشکوک گوارشی هر چه سریع تر برای پیگیری های لازم به متخصص مراجعه کنید.
وی سابقه خانوادگی، ایجاد مسائل گوارشی مثل مشکل در بلع، احساس سیری زودرس، تهوع، نفخ، درد قبل و بعد از خوردن غذا را از نشانه های اولیه ابتلاء به به سرطان معده بیان کرد و افزود: به محض مشاهده این علامت ها برای بررسی بیشتر به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنید.
به گفته یوسفی، هرچه بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود، شانس بهبود و علاج کامل بیمار بیشتر است.
منبع: فرارو