عجیب ترین خوراکی دنیا ، همبرگر ماموت پشمالو!
به گزارش وبلاگ فرافایلی، زومیت نوشت: امروزه، دی ان ای گونه های منقرض شده الهام بخش نوآوری های خلاقانه تجاری است. شرکتی بلژیکی میخواهد برای نخستین بار همبرگر ماموت پشمالو بسازد.
برای مهندسی دی ان دی افراد فقط داشتن یک تار مو کفایت می نماید. دی ان ای از تار مو استخراج می گردد و با استفاده از تکنیکی به نام واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) میلیون ها بار تکثیر می گردد. در دهه 1990، کری مولیس، زیست شناس آمریکایی، اولین بار این طرح خلاقانه تجاری را ارائه داد.
مولیس که در دهه 1980 به ابداع تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز یاری نموده بود، در سال 1993 برنده جایزه نوبل شد. شرکت تجاری مولیس با نام استارژن شناخته می شد و امیدوار بود که ازطریق فروش جواهرات پرشده از دی ان ای افراد معروف، کسب عایدی کند.
به گزارش وبسایت اکونومیست، ایده یادشده هرگز کاملاً عملی نشد؛ اما این شکست شمار زیادی از از شرکت های تازه که امیدوارند از انسان های مُرده یا حتی دیگر گونه های منقرض شده طلا استخراج نمایند، از فعالیت بازنداشته است.
به عنوان مثال، پالئو استارتاپی بلژیکی است که پروتئین های مصنوعی را برای تجارت گوشت مصنوعی فراوری می نماید. هرمس سنکتروم، مدیرعامل این شرکت بلژیکی، تا حدی به علت شیفتگی به دوران ماقبل تاریخ از زمان کودکی به سمت چنین کسب وکاری رفته است. وی علاقه دارد که تجارت خود را در راه ساخت همبرگرهای ماموت پشمالو توسعه بدهد.
پالئو با همکاری مرکز پالئوژنتیک در سوئد، قطعات باقیمانده دی ان ای 1.2 میلیون ساله را از دندان های ماموتی به دست آورده که در زمین های همواره یخ زده سیبری یافت شده است. قطعات به جای مانده دی ان ای ماموت ها با دی ان ای فیل های آسیایی و آفریقایی، نزدیک ترین خویشاوندان زنده ماموت ها، ترکیب شدند تا آن چیزی را بازسازی کند که شرکت امیدوار است نسخه ماموتی ژن فراورینماینده پروتئین میوگلوبین باشد. این پروتئین به گوشت طعم غنی و رنگ قرمز تازه می بخشد.
سپس، آن ژن به دی ان ای مخمر وارد شد و به طور صحیح روند فراوری میوگلوبین ماموت را شروع کرد. در گام بعد، پروتئین با موادی مانند نشاسته سیب زمینی، روغن، نمک و چاشنی های دیگر ترکیب شد تا طعم و بافت همبرگر واقعی را پیدا کند. پالئو در سند ثبت اختراع خود ادعا می نماید که میوگلوبین باعث ایجاد طیف وسیعی از واکنش های شیمیایی بین سایر مواد موجود در همبرگر می گردد و طعم هایی را به وجود می آورد که به هیچ روش دیگری دست یافتنی نیستند.
سنکتروم به نوبه خود معتقد است که طعم همبرگرهای گوشت ماموت تند و تیزتر از همبرگر گوشت گاو معمولی است. این شرکت در اولین دور جذب سرمایه خود در ماه فوریه 12 میلیون یورو (13.1 میلیون دلار) به دست آورد. مسئولان شرکت یادشده می گویند که گوشت ماموتشان به زودی دردسترس عموم قرار خواهد گرفت. براساس گزارش ها، توجه چندین فراورینماینده برگر گیاهی و یک پارک تفریحی با موضوع عصر یخ بندان به گوشت ماموت جلب شده است.
ناگفته نماند که پالئو تنها شرکت علاقه مند به اکتشاف در گوشت ماموت نیست؛ زیرا شرکت کشت گوشت استرالیایی وُو (Vow) ادعا می نماید که با تزریق میوگلوبین ماموت مهندسی شده به سلول های بنیادی آزمایشگاهی مشتق شده از گوسفند، توده ای به مقدار توپ والیبال از این مواد ساخته است.
گلتور نیز استارتاپی است که بیش از 100 میلیون دلار جمع آوری نموده و به سراغ دیگر گونه های منقرض شده از فیل سانان بزرگ الجثه رفته است. این شرکت دی ان ای توالی یابی شده ماستودون (پستانداری منقرض شده شبیه به فیل) را به دست آورد و از آن برای فراوری کلاژن، پروتئین موجود در پوست و تاندون ها، استفاده کرد. این مواد درنهایت به ژلاتین برای فراوری انواع پاستیل ها تبدیل شد.
فقط حیوانات منقرض شده نیستند که از نگاه این شرکت ها ممکن است ارزشمند باشند. شرکت هیکلز، فراورینماینده بریتانیایی لوازم آرایشی و بهداشتی، در کوشش است تا رایحه ای خاص از گل های منقرض شده را برای استفاده در عطر مهندسی کند.
گلتور نیز کلاژن انسانی را برای استفاده انحصاری در تجارت لوازم آرایش و بهداشتی فراوری نموده است. با این روند، شاید در آینده مهندسی کردن دی ان ای افراد معروف نیز موفقیت آمیز باشد.
5858
منبع: خبرآنلاین