طرز تهیه شیرینی پر ؛ مهمانی از کرمان در دورهمی های شما

به گزارش وبلاگ فرافایلی، نان پر شیرینی محلی کرمان است و طعمی خاص و منحصربه فرد دارد. این شیرینی جزو انواع شیرینی های خشک بوده و در مناسبت های مختلف مثل عید نوروز یا شب یلدا می توانید آن را برای مهمانان خود سرو کنید.

طرز تهیه شیرینی پر ؛ مهمانی از کرمان در دورهمی های شما

در طرز تهیه شیرینی پر ، باید ابتدا پودر قند و روغن جامد قنادی را در غذاساز مخلوط نموده و سپس زرده تخم مرغ و شیر را اضافه کنید. آرد و پودر هل را نیز داخل مواد ریخته و به هم زدن آن ها ادامه دهید. خمیر را ورز دهید تا بافت آن نرم گردد و سپس با وردنه پهن کنید. شیرینی را قالب بزنید و برای ایجاد سوراخ از ابزار پر یا چنگال بهره ببرید. در پایان شیرینی ها را در فر بپزید و سرو کنید.

اگر به شهر کرمان رفتید، نان پر را در بیشتر قنادی ها و شیرینی فروشی های این شهر می بینید؛ اما اگر قصد مسافرت به کرمان را ندارید، می توانید این شیرینی را در منزل هم تهیه کنید. حالا وبلاگ فرافایلی در خدمت شماست تا به آموزش شیرینی خشک خانگی پر کرمان بپردازد.

شیرینی پر
تعداد نفرات4 یا 5 نفر
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت10 تا 12 دقیقه
میزان سختیمیانه
میزان کالری در هر 100 گرم120 کیلوکالری

طرز تهیه شیرینی پر کرمان

با یادگیری طرز تهیه شیرینی نان پر کرمان، می توانید یک شیرینی خوشمزه برای مهمانی ها و دورهمی های خود تهیه کنید. شیرینی پر با ظاهر مجذوب نماینده خود، هنر و سلیقه شما را به نمایش می گذارید. ادامه این بخش را با طرز تهیه شیرینی پر کرمان همراه ما باشید.

البته اگر در پی تنوع در ظرف شیرینی مهمانی های خود هستید، آشنایی با طرز تهیه شیرینی بهشتی را نیز از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه نان پر

در طرز تهیه شیرینی خانگی ساده پر به جدول مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد275 گرم
پودر قند150 گرم
زرده تخم مرغ2 عدد
روغن جامد قنادی200 گرم
پودر هل2 قاشق چایخوری
شیر6 قاشق غذاخوری
زعفران غلیظبه میزان لازم
پودر پستهبه میزان لازم

در صورتی که می خواهید شیرینی ها را برای افراد بیشتری تهیه کنید، پس باید میزان مواد اولیه شیرینی را هم بر اساس تعداد مهمانان افزایش دهید.

دستور پخت نان پر

طرز تهیه شیرینی خانگی عید کرمان یعنی نان پر مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا فر را روشن کنید تا به خوبی گرم گردد. برای فرهای کانوکشن، درجه حرارت باید 325 درجه فارنهایت یا 165 درجه سانتی گراد و برای فرهای معمولی هم حرارت باید 350 درجه فارنهایت یا 170 درجه سانتی گراد باشد. در ادامه، دو سینی تهیه نموده و روی آن ها را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  • مرحله دوم: پودر قند و روغن جامد قنادی را از طریق غذاساز ترکیب کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که بافت مواد کاملا کرم مانند و نرم گردد.
  • مرحله سوم: زرده تخم مرغ ها و شیر را به مواد افزوده و دوباره آن ها را هم بزنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی زرندی یعنی نان پر، آرد و پودر هل را اضافه کنید و آنقدر مواد را با غذاساز هم بزنید تا بافتی یک دست و مناسب به وجود آید. اگر خمیر به میزان کافی نرم نبود، آن را از غذاساز خارج کنید و سپس روی خمیر کمی آرد بپاشید و ورز دهید تا نرم و مناسب گردد.
  • مرحله پنجم: در ادامه دستور خمیر شیرینی ساده پر، خمیر را که از غذاساز خارج کنید، تبدیل به دو نیم نموده و نیمی از آن را داخل پلاستیک بگذارید تا بر اثر دمای محیط خشک نگردد.
  • مرحله ششم: روی نیمه دیگر خمیر آرد بپاشید و سپس آن را با قطر نیم سانتی متر پهن کنید. حالا با قالب هایی که در اختیار دارید، شکل و فرم شیرینی ها را روی خمیر ایجاد کنید. (در این مرحله زمان استفاده از ابزار پر است. با داشتن ابزار پر، تزیین شیرینی ها با ایجاد سوراخ های مختلف روی سطح آن ها امکان پذیر است. اگر هم پر ندارید، امکان ایجاد سوراخ با چنگال هم روی شیرینی وجود دارد. در کنار سوراخ ها، استفاده از زعفران آب شده و پودر پسته برای تزیین نان ساده پر هم باعث می گردد تا شیرینی ها ظاهری مجذوب نماینده تر پیدا نمایند.)
  • مرحله هفتم: در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی خانگی رفسنجان یعنی نان پر، شیرینی ها را داخل سینی بچینید و در فر بگذارید تا به مدت 10 تا 12 دقیقه به طور کامل پخته شوند. زمانی که دور شیرینی ها طلایی شد، یعنی شیرینی ها پخته شده و باید آن ها را از فر خارج کنید. بعد از اینکه شیرینی ها سرد شدند، می توانید آن ها را نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی نان پر

تفاوتی نمی نماید که شما در حال آماده سازی خود برای دنبال کردن مراحل طرز تهیه خمیر شیرینی پزی خانگی پر هستید یا به یک شیرینی دیگر مانند طرز تهیه شیرینی مربایی فکر می کنید؛ در هر حال همواره نکات و فوت و فن هایی وجود دارد که رعایت آن ها در طعم و کیفیت شیرینی اهمیت زیادی خواهد داشت:

  • این شیرینی تا مدت کمی قابل سرو است و سپس خشک می گردد؛ پس اگر تعداد مهمانان شما کم است، حجم زیادی از آن را درست نکنید.
  • اجازه ندهید شیرینی ها بیشتر از 10 تا 12 دقیقه داخل فر بمانند؛ در غیر این صورت، شیرینی خشک شده و رنگ آن هم قهوه ای می گردد.
  • در طرز تهیه شیرینی پر نباید از کره بهره ببرید، چراکه بافت شیرینی را خشک و بیسکویتی می نماید.
  • پس از قالب زدن خمیر و شکل دادن به شیرینی ها، به استراحت کردن خمیر احتیاجی نیست و باید آن ها را در فر بپزید.

روش نگهداری از شیرینی پر کرمان

پس از آشنایی با طرز تهیه خمیر شیرینی خشک پر کرمان، اکنون این سوال پیش می آید که این شیرینی خانگی کرمانی یعنی شیرینی پر را چگونه نگهداری کنیم؟ برای حفظ کیفیت شیرینی ها، آن ها را داخل یک ظرف درب بسته بگذارید؛ سپس ظرف را در جایی خشک و خنک قرار دهید که در معرض نور خورشید نباشد.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی پر

کیفیت شیرینی های پر به مدت 2 تا 3 هفته حفظ می گردد، پس برای بیشتر از این مدت شیرینی نپزید؛ چراکه شیرینی ها خشک و خراب می شوند. ضمناً همانند طرز تهیه انواع شیرینی خشک خانگی، باز ماندن درب ظرف نگهداری از شیرینی ها نیز یکی از دیگر دلایل خشک شدن و تغییر بافت آن ها است.

ایده استفاده از نان پر

چند ایده عالی برای سرو نان پر در پذیرایی از مهمانان وجود دارد که در ادامه آن ها را معرفی نموده ایم:

  • شما می توانید نان پر را در کنار قند، نبات و شیرینی های دیگر، برای سرو چای یا نوشیدنی های گرم در ظرف پذیرایی قرار دهید.
  • نان پر یک شیرینی خشک است و قطعا با خوردن آن شاید مهمانان احساس تشنگی نمایند. پس سرو یک نوشیدنی در کنار این شیرینی مثل چای یا آب میوه خوب است.
  • نان پر به تنهایی ظروف پذیرایی را زیبا می نماید، اما اگر می خواهید با چندین نوع شیرینی از مهمانان خود پذیرایی کنید، قطاب انتخاب مناسبی است. ما در مطالبی جداگانه طرز تهیه قطاب را به طور کامل آموزش داده ایم.
  • این نان مقوی بوده و داخل آن از مواد مفیدی استفاده شده است. پس می توانید آن را در ظرف تنقلات فرزندتان برای رفتن به مدرسه قرار دهید. بردن این نان به محل کار به عنوان میان وعده برای خود یا همسرتان هم ایده ای بکر و خوب است.
  • نان پر رنگ سفیدی دارد، اما در صورت تمایل می توانید در حین تهیه خمیر، کمی زعفران به آن بیفزایید تا بتوانید این شیرینی را در دو رنگ مختلف تهیه کنید.
  • بعضی افراد ممکن است شیرینی خشک را دوست نداشته باشند، بنابراین می توانید کمی شیرینی تر هم در ظرف پذیرایی و در کنار نان پر قرار دهید. اگر تهیه شیرینی تر برایتان سخت است، وبلاگ فرافایلی در خدمت شماست! امکان سفارش انواع شیرینی تر از قنادی انلاین وبلاگ فرافایلی وجود دارد.

دلیل نامگذاری شیرینی پر

پس از آشنایی با طرز تهیه شیرینی خانگی کرمانی یعنی نان پر، اکنون این سوال پیش می آید که چرا به این شیرینی پر می گویند؟ بیشتر خانم های کرمانی در گذشته که شیرینی پزی می کردند، ابزار و وسایل خاصی را برای ایجاد طرح روی شیرینی ها مورد استفاده قرار می دادند.

پر نیز یکی از وسایلی است که برای ایجاد طرح روی شیرینی ها استفاده می گردد؛ چون در این شیرینی هم از پر برای ایجاد طرح استفاده می نمایند، نام شیرینی پر را روی آن گذاشته اند. در واقع شیرینی پزها از طریق قسمت محکم پرها، روی شیرینی های پر طرح های خود را به وجود می آورند.

شیرینی پر، یک شیرینی ساده و خوشمزه

در این مطلب طرز تهیه شیرینی پر را به طور کامل آموزش دادیم و نکات مهم و ایده هایی سرو آن را هم معرفی کردیم. نان پر یکی از شیرینی های قدیمی و سنتی ایران است که در شهر کرمان و حتی شهرهای دیگر هم هواداران زیادی دارد. طرز تهیه شیرینی خانگی خشک پر ساده است و شما می توانید طی چند مرحله آن را سرو کنید.

ما در بلاگ وبلاگ فرافایلی علاوه بر آموزش طرز تهیه شیرینی خشک خانگی کرمان یعنی نان پر، صدها آموزش شیرینی پزی دیگر هم برایتان آماده نموده ایم که می توانید از آن ها بهره ببرید.

اگر هم زمان کافی برای انجام مراحل طرز تهیه شیرینی خانگی کرمان ندارید، می توانید به بخش قنادی آنلاین وبلاگ فرافایلی رفته و تمام شیرینی های مورد علاقه خود و حتی خوراکی هایی مثل فالوده کرمانی را از نزدیک ترین قنادی ها به محل زندگی خود سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

در طرز تهیه شیرینی پر خانگی کرمان از چه مواد اولیه ای استفاده می گردد؟

در روش پخت شیرینی پر به آرد، پودر قند، زرده تخم مرغ، روغن جامد قنادی، پودر هل، شیر، زعفران و پودر پسته احتیاج دارید.

چرا شیرینی پر بعد از خروج از فر خشک است؟

شیرینی پر بعد از 10 تا 12 دقیقه داخل فر پخته می گردد؛ اگر زمان قرار دادن شیرینی ها در فر بیشتر باشد، بافت شیرینی خشک خواهد شد. ضمناً نشانه پخت شیرینی ها، طلایی شدن دور آن ها است که باید بلافاصله شیرینی ها را از فر بیرون بیاورید.

آیا می توان در طرز تهیه شیرینی پر کرمان از کره استفاده کرد؟

شیرینی پر را با روغن جامد قنادی تهیه می نمایند که روش اصلی پخت آن است. اگر در لیست مواد اولیه این شیرینی، کره با روغن جایگزین کنید، بافت نهایی شیرینی پر خشک و بیسکویتی خواهد شد که چندان مناسب نیست.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه شیرینی پر ؛ مهمانی از کرمان در دورهمی های شما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی پر ؛ مهمانی از کرمان در دورهمی های شما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید