سرای دلگشا پنجره ای به تجارت مدرن در دل بازار
به گزارش وبلاگ فرافایلی، سرای دلگشا جدیدترین پنجره ای است که درست در قلب بازار تهران به روی تجارت مدرن گشوده شده است. این مرکز خرید مدرن و مجهز درست در خیابان 15 خرداد قرار گرفته است و هدف خود را ارتقا استانداردهای بازار از نظر ایمنی، تجاری و کیفی قرار داده است.
سرای دلگشا تلاش کرده تا ضمن حفظ هماهنگی با ساخت و بافت سنتی بازار استانداردهای رفاهی و ایمنی را در این بافت کهن و البته فرسوده تهران افزایش دهد. به جز این سرای دلگشا هدف خود را میزبانی از تجار و صاحبان کسب وکار جوان قرار داده است و می خواهد انرژی جوانان را با تجربه کهنه کاران بازار ترکیب کند.
بازار تهران هنوز معتبر، اما آسیب پذیر
شاید با خودتان بگویید در این شرایط حضور در بازار تهران هزینه مالی و ریسک بسکمک دارد و بهتر است دنبال مراکز خرید جدید باشیم، اما با عجله قضاوت کنید. بازار بزرگ تهران قلب تجارت ایران و تهران و وزنه ای معین کننده در سطح ملی است و تعداد زیادی مجتمع تجاری در صنوف مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. بازار یا همان سرای دلگشا نیز اولین مجتمع تجاری این چنین در بازار نیست و در 15 خرداد شما می توانید تعداد دیگری از این مجتمع های تجاری را مشاهده کنید.
بازار تهران هنوز همان بازار تهرانی است که می شناختیم؛ آسیب دیده است، اما معتبر، مؤثر، قدرتمند و اعتبارآفرین است. با وجود مراکز خرید کوچک و بزرگ در شمال یا مرکز تهران، هنوز وزنه اعتباری بازار تهران مثال زدنی و کم نظیر است. داشتن یک مغازه کوچک در دل بازار می توان از یک مغازه چند ده متری در قلب تهران اعتبار بیشتری داشته باشد.
در این فضا بازارهایی مثل دلگشا می توانند از مزیت های ذاتی بازار از جمله فرهنگ، اعتبار و قدرت آن بهره مند شوند و ضعف های مختلف آن را با اتکا به شیوه های جدید ساخت و ساز، فروش، تبلیغات و مدیریت پر کنند. با همین دیدگاه است که سرای دلگشا در قلب بازار تهران شروع به فعالیت می کند.
نگاهی به سرای دلگشا
سرای دلگشا تلاش کرده از مزیت های بازار تهران بهره ببرد، آن ها را ارتقا دهد و ضعف های مختلف بازار را رفع کند. این مرکز تجاری در مساحت 50 هزارمتری ساخته شده است. آن طور که علیرضا جبینی، مدیر این مرکز تجاری گفته است 1600 واحد تجاری در 10 طبقه در آن فعالیت می کنند که به طور متوسط هر واحد باعث اشتغال مستقیم سه نفر و اشتغال غیرمستقیم ده ها نفر دیگر شده است. این یعنی سرای دلگشا با احتساب نیروهای خدماتی خود مجموعاً 5000 شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد.
این به آن معنا است که با محاسبه حداقل ضریب 1 به 10 بیش از 50 هزار خانوار از این مجتمع سود می برند و به طور مستقیم و غیرمستقیم از آن منتفع خواهند شد. این عدد فارغ از مشاغل دیگری است که در حاشیه این بازار شکل می گیرند.
ویژگی های سرای دلگشا
آن چنان که گفته شد بازار بزرگ دلگشا سعی دارد ضعف های مختلف بازار را نداشته باشد، شرایط آن را بهبود بخشد و البته برخی مزایای جدید را نیز برای فضای بازار به ارمغان بیاورد؛ از جمله افزایش امنیت عمومی فضای بازار تهران و بیشتر شدن ساعت کاری آن.
امکانات رفاهی
شما تمام امکاناتی را که برای یک خرید آرامش بخش نیاز دارید در اختیار خواهید داشت. فودکورت مجهز و مدرن این مجموعه تمام نیازهای غذایی شما را برآورده می کند. سرویس های بهداشتی زیاد و تمیز نیز باعث آرامش خیال مشتریان می شود.
نکته دیگر، سیستم هواسازی مدرن این مجموعه است که توانست در دوران کرونا نیز خود را به خوبی نشان دهد. این سیستم هواساز با تهویه فوق العاده هوایی بهتر از هوای داخل بازار و خیابان را برای تنفس مهیا می کند.
پارکینگ
یکی از مسائل مناطق پر تردد مثل بازار مسئله پارکینگ است. این معضل به خصوص درباره مجتمع های تجاری بروز و ظهور پیدا می کند. در حال حاضر پارکینگی در خیابان خیام و در نزدیک سرای دلگشا در حال ساخت است که نه تنها فضای پارکینگ فروشندگان و بارانداز آن ها را حل می کند، بلکه می تواند برای اهالی این محل هم مناسب باشد.
امنیت
نه تنها سرای دلگشا، بلکه دیگر مجتمع های تجاری شبیه آن نیز می توانند باعث امنیت محیط های تجاری شوند. ارتباط مستقیم این مراکز تجاری با کلانتری ها و حضور نیروهای حفاظتی در ساختمان باعث می شود استاندارد امنیتی به شدت افزایش پیدا کند.
راحتی دسترسی
یکی دیگر از امتیازات قابل توجه سرای دلگشا امکان دسترسی خوب آن است. هم با وسایل نقلیه داخل بازار به سادگی می توان به سرای دلگشا دسترسی داشت و هم با مترو 15 خرداد می توان در کمترین زمان به این مرکز خرید رسید.
تسهیلات سرای دلگشا به تجار جوان
سرای دلگشا برای تشویق تولیدکنندگان داخلی، به خصوص جوانانی که علاقه به توسعه کسب وکار خود دارند، سیاست های تشویقی خوبی برای برندهای ایرانی در نظر گرفته است. این مرکز تجاری با توجه به عملکرد فروشندگان از حق مالکان خود برای هزینه های پشتیبانی و فروش، به کسب وکارها کمک می کند و تسهیلاتی برای آنان در نظر می گیرد.
آن چنان که می بینید ویژگی مثبت دیگر این مجتمع ها توان سیاستگذاری خاصی است که مدیران آن ها دارند. این به چه معنا است؟ یعنی مدیر مجموعه می تواند معین کند که فروشندگان و فروشگاه مجموعه چه ویژگی هایی داشته باشند. در نتیجه مدیریت مجموعه می تواند سهمی بیشتر را به تولیدات داخل اختصاص دهد یا برای اجاره مغازه سطح کیفی خاصی را از فروشنده طلب کند. یعنی شرط اجاره دادن می تواند تأمین حد معینی از کیفیت باشد.
استقبال مردم و روزهای سخت
افتتاح رسمی دلگشا از ابتدای پاییز گذشته بود. این مسئله باعث شد تا راه اندازی این پروژه با مسائل زیادی روبرو شود. نه امکان برگزاری افتتاحیه رسمی بود و نه می شد روی تبلیغات حساب کرد. با این وجود استقبال مردم و فروشندگان بسیار قابل توجه بوده است. بخش قابل توجهی از واحدهای پاساژ به فروش یا اجاره رفته است و فازهای مختلف آن بر اساس برنامه از پیش معین شده در حال افتتاح است. مردم نیز اندک اندک در حال شناخت بازار دلگشا به عنوان مرکز خریدی فعال، جذاب و مدرن در بازار هستند و آن را به عنوان یکی از مقاصد ثابت خود برای خرید در بازار انتخاب می کنند.
در طول این چند ماه طبقات +1 و همکف -1 فعال شده اند و در ماه های پیش رو دو طبقه تجاری دیگر و یک طبقه رفاهی در سرای دلگشا فعال می شوند. تیم مدیریتی سرای دلگشا امیدوار است در آینده نه چندان دور این مرکز خرید را تبدیل به قطب نمایشگاه دائمی عرصه محصولات با کیفیت ایرانی کند و نام سرای دلگشا را با کیفیت محصولات و کیفیت خدمات عجین کند.
منبع: فرارو