2020 سال درخشش گوشی های میان رده بود
به گزارش وبلاگ فرافایلی، فقط حدود دو هفته دیگر سال 2020 به آخر خط می رسد و در این سال گوشی های متنوع و جذابی با قیمت ها و ویژگی های گوناگون راهی بازار شدند. به عنوان مثال گوشی های 5G همه گیر شدند، نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت بالا به گوشی های ارزان قیمت راه پیدا کردند و دوربین های چهارگانه هم به پدیده عادی بدل شدند. روی هم رفته 2020 را می توان به عنوان سالی که گوشی های میان رده بهتر و مهم تر از همواره شدند، در نظر گرفت.
راهیابی ویژگی های پرچم داران به گوشی های میان رده
یکی از مهم ترین دلایل درخشش گوشی های میان رده در سال 2020 این بود که بیش از پیش ویژگی های جذاب پرچم داران راهی این گوشی ها شدند. نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت بالا یکی از همین ویژگی ها محسوب می شوند که مثلا وان پلاس نورد با قیمت زیر 500 دلار از این مشخصه بهره می برد. حتی گوشی هایی مانند ریلمی 7 و پوکو X3 با قیمت بسیار ارزان تر هم با نمایشگرهای 90 هرتز به دست کاربران رسیدند.
افزایش سرعت شارژ هم یکی دیگر از ویژگی هایی است که به سمت گوشی های ارزان تر حرکت کرد. در این سال گوشی هایی مانند وان پلاس نورد، پوکو M2 پرو، ریلمی 7 و ردمی نوت 9 پرو از شارژ 30 وات یا سریع تر بهره مند شدند. همچنین نباید فناوری 5G را از قلم بیندازیم. در سال 2020، شرکت های کوالکام، سامسونگ و مدیاتک از تعداد زیادی تراشه های میان رده دارای قابلیت 5G رونمایی کردند.
تراشه اسنپ دراگون 765G نقش مهمی در گسترش گوشی های 5G مقرون به صرفه داشته است. این تراشه در سال 2020 از طرف شرکت های سازنده گوشی ها با استقبال زیادی روبرو شد؛ به عنوان مثال می توانیم به شرکت هایی مانند وان پلاس، گوگل، سامسونگ، شیائومی، نوکیا، LG، اوپو و ریلمی اشاره کنیم. این تراشه با وجود عملکرد خیلی خوبی که دارد، اصلا گران قیمت محسوب نمی شود و به همین خاطر بیشتر گوشی های مبتنی بر آن هم با قیمت مناسبی راهی بازار شده اند.
- اسنپدراگون 765G نشان داد که تراشه های سری 800 کوالکام چندان ضروری نیستند
تراشه های پرچم دار قیمت ها را افزایش دادند
یکی از بزرگترین دلایل افزایش اهمیت گوشی های میان رده در سال 2020 به افزایش قیمت پرچم داران برمی شود. مهم ترین دلیل این موضوع هم افزایش قیمت تراشه های سری اسنپدراگون 865 است که نسبت به نسل قبلی با قیمت بسیار بیشتری به دست شرکت ها رسیدند. به غیر از افزایش قیمت خود تراشه، باید به هزینه های مربوط به قطعات 5G گوشی هم اشاره کنیم که در افزایش هزینه ساخت آن ها تأثیر زیادی دارند.
سامسونگ از جمله شرکت هایی بود که در زمینه افزایش قیمت گوشی های پرچم دار نقش مهمی را ایفا کرد. به عنوان مثال می توانیم به گوشی های گلکسی اس 20 اولترا و گلکسی نوت 20 اولترا اشاره کنیم که به ترتیب با قیمت پایه 1400 و 1300 دلار راهی بازار شدند. همچنین ارزان ترین مدل گلکسی اس 10 پلاس و نوت 10 پلاس هم با قیمت 999 و 1099 دلار به دست مشتریان رسیدند.
البته متأسفانه حتی پرچم داران مقرون به صرفه هم در سال 2020 با افزایش قیمت روبرو شدند. به عنوان مثال ارزان ترین گوشی سری می 10 شیائومی با قیمت 799 یورو معرفی گردید و این در حالی است که قیمت پایه می 9 فقط 449 یورو بود. این یعنی شرکتی که به ساخت گوشی های مقرون به صرفه شهرت دارد، در سال 2020 تصمیم گرفته قیمت بعضی از گوشی های خود را تا حد زیادی بالا ببرد.
وان پلاس هم یکی دیگر از شرکت هایی است که به ساخت گوشی های پرچم دار با قیمت مناسب تر از دیگر شرکت ها شهرت دارد. اما در سال 2020 این شرکت وان پلاس 8 پرو را با قیمت 899 دلار راهی بازار کرد تا نشان دهد که دیگر علاقه ای به پایین نگه داشتن قیمت گوشی های پرچم دار خود ندارد. سال گذشته وان پلاس 7 پرو با قیمت 669 دلار راهی بازار شد که این یعنی حتی از مدل استاندارد وان پلاس 8 هم ارزان تر بوده است.
این افزایش قیمت ها باعث شده که بهترین گوشی های ارزان قیمت بیش از پیش فریبنده تر به نظر برسند و در عین حال، منجر به ظهور دسته جدیدی برای پر کردن شکاف بین میان رده ها و پرچم داران شده است.
- چرا تراشه های پرچم دار موبایل دیگر اهمیت گذشته را ندارند؟
ظهور میان رده های تمام عیار
بعضی شرکت ها به جای اینکه برای ساخت گوشی های پرچم دار هزینه زیادی را متحمل شوند، در عوض تصمیم گرفته اند از این مسابقه بیرون بیایند و به روش خود عمل نمایند. گوگل و LG از جمله شرکت هایی هستند که در سال 2020 تصمیم گرفتند به سمت ساخت میان رده های تمام عیار حرکت نمایند و از تراشه میان رده قدرتمندی بهره ببرند. در نتیجه، گوشی های LG ولوت و پیکسل 5 اگرچه مبتنی بر یک تراشه میان رده هستند، اما از ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر نفوذ آب، باتری بزرگتر و شارژ بی سیم بهره می برند.
این تصمیم اتخاذ شده توسط امثال گوگل و LG تغییر عمده ای در استراتژی صنعت موبایل ایجاد کرد، زیرا راه دیگری را برای پر کردن شکاف بین پرچم داران و میان رده ها نشان می دهد. ما اغلب دیده ایم که برندها برای عرضه پرچم داران مقرون به صرفه، بعضی ویژگی ها را فدا می نمایند. در سال 2020 مثلا می توانیم به گلکسی اس 20 فن ادیشن اشاره کنیم که در این دسته قرار می گیرد.
با این حال، استراتژی میان رده تمام عیار رویکرد متضادی را اتخاذ می نماید که در این رویکرد، توان پردازشی گوشی به نفع دیگر ویژگی های جذاب و رده بالا قربانی می شود. معمولا، قربانی کردن توان پردازشی روش خوبی نیست که به خصوص این ضعف بعد از یک تا دو سال بیشتر احساس می شود. اما عملکرد خیلی خوب اسنپدراگون 765G، طراحی جذاب و دیگر ویژگی های جذاب مانند ضد آب بودن و شارژ بی سیم باعث شده که گوشی های ال جی ولوت و پیکسل 5 به گزینه های جذابی تبدیل شوند.
از طرف دیگر، در این سال بعضی از گوشی ها به جای استفاده از تراشه های پرچم دار یا میان رده جدید، با تراشه های پرچم دار قدیمی عرضه شده اند. مثال شاخص این رویکرد گوشی ریلمی X3 Superzoom است که از تراشه اسنپدراگون 865 پلاس بهره می برد. این گوشی مجهز به قابلیت های جذابی مانند دوربین پریسکوپی با زوم 5 برابری، دوربین سلفی دوگانه و نمایشگر LCD با رفرش ریت 120 هرتز است.
انتظارات ما از میان رده های 2021
گوشی های میان رده به وضوح یکی از معدود نقاط روشن در یک سال ناامیدنماینده برای صنعت موبایل بوده اند. به همین خاطر انتظار داریم در سال 2021 جذابیت این دسته از گوشی ها دوچندان شود.
کاهش قیمت گوشی های 5G
در سال 2020، بالاخره فناوری 5G به تعداد زیادی از گوشی ها راه پیدا کرد که بخش اعظم آن ها قیمت مناسبی دارند. به همین خاطر انتظار داریم که سازندگان تراشه ها در این سال از تراشه های 5G ارزان تری رونمایی نمایند و در نتیجه قیمت این گوشی ها بیش از پیش کاهش پیدا کند.
یکی دیگر از ترندهایی که انتظار داریم، موضوع راهیابی فناوری امواج میلی متری شبکه های 5G به گوشی های ارزان تر است. اگرچه قطعات مربوط به این قابلیت قیمت گوشی ها را افزایش می دهد، اما سال جاری مثلا شاهد TCL 10 5G UW بودیم که از این قابلیت بهره می برد و با قیمت حدودا 400 دلاری راهی بازار آمریکا شده است. از طرف دیگر، احتمالا سال آینده قیمت قطعات مربوط به این قابلیت کاهش پیدا می نماید.
نمایشگرهای سریع تر
پوکو X2 یکی از اولین گوشی های ارزان قیمتی بود که با داشتن نمایشگر مبتنی بر رفرش ریت بالا در اوایل 2020 راهی بازار شد. از آن موقع، این قابلیت راهی بسیاری از گوشی های ارزان تر از 400 دلار شده است. در سال 2021 هم این فرایند ادامه پیدا می نماید و مثلا شرکت مدیاتک مدتی قبل اظهار داشت که در سال 2021 نمایشگرهای 90 هرتز تا حد زیادی همه گیر خواهد شد.
دوربین زیر نمایشگر
اگرچه در سال 2021 به احتمال زیاد پرچم داران مجهز به دوربین زیر نمایشگر راهی بازار می شوند، اما باید خاطرنشان کنیم که نخستین گوشی دارای این قابلیت یک میان رده محسوب می شود. گوشی ZTE Axon 20 که چند ماه قبل معرفی گردید، با قیمت پایه 322 دلار راهی بازار چین شده است. این یعنی استفاده از چنین قابلیتی برای گوشی های ارزان قیمت امکان پذیر است و احتمالا شیائومی در سال 2021 از گوشی های ارزان قیمت مبتنی بر این قابلیت رونمایی خواهد نمود.
رایج تر شدن شارژ سریع
در سال گذشته میلادی، برای نخستین بار شارژ 65 وات همراه با گوشی اوپو Reno Ace معرفی گردید. اما در سال 2020 تعدادی از گوشی های میان رده با شارژ پرسرعت راهی بازار شدند. در سال آینده میلادی هم بدون شک فناوری های شارژ سریع به تعداد بیشتری از گوشی های میان رده راه پیدا می نماید و با توجه به افزایش ظرفیت باتری ها، افزایش سرعت شارژ اهمیت دوچندانی پیدا نموده است.
بهبود کیفیت فیلمبرداری 4K
در سال 2020 فقط تعداد محدودی از گوشی های میان رده با قابلیت فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه معرفی گردیدند. همچنین بعضی از گوشی ها مانند پیکسل 5 و وان پلاس نورد از فیلم برداری 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه پشتیبانی می نمایند. روی هم رفته سال آینده هر دو قابلیت در گوشی های بیشتری ارائه خواهند شد.
اما آیا می توانیم انتظار پشتیبانی گوشی های میان رده از فیلم برداری 8K را داشته باشیم؟ با توجه به اینکه برای عملکرد روان در این زمینه به حافظه داخلی پرسرعت و توان پردازشی بسیار بالایی احتیاج است، احتمالا در بهترین حالت فقط چند نمونه از گوشی های میان رده مهم با این قابلیت معرفی خواهند شد.
به نظر شما سال 2020 سال خیلی خوبی برای گوشی های میان رده بوده است؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما و دیگران در میان بگذارید.
- راهنمای گام به گام خرید گوشی اندرویدی مناسب
منبع: Android Authority
منبع: دیجیکالا مگ