چت جی پی تی؛ آیا دانشجویان می توانند با یاری هوش مصنوعی امتحانات را بگذرانند؟
به گزارش وبلاگ فرافایلی، با نزدیک شدن فصل امتحانات، این احتمال وجود دارد که برخی از دانش آموزان وسوسه شوند از ابزارهای نو هوش مصنوعی مثل چت جی پی تی استفاده نمایند تا نمره های بهتری بگیرند.
دانشگاه ها در کوششند تا بفهمند ابرازهایی مانند چت جی پی تی چه توانایی هایی دارند تا بتوانند دستورالعمل هایی برای استفاده از آنها به دانشجویان ارائه دهند.
مسئولان دانشگاه بَث (Bath) بریتانیا هم در حال آنالیز چالش ها و فرصت هایی هستند که هوش مصنوعی در اختیار آنها قرار می دهد.
جیمز فِرن از استادان این دانشگاه می گوید که نخستین پرسش آنان این بوده که آیا دانشجویان می توانند با استفاده از هوش مصنوعی جواب سئوالات آزمون ها را پیدا نمایند.
چت جی پی تی یک ابزار آنلاین است که جواب سئوالات کاربر را با زبانی شبیه انسان می دهد.
جیمز فرن از دانشگاه بث، در حال آنالیز امتحانات دپارتمانش است
به گفته آقای فرن، چت جی پی تی از پس پرسش های چند گزینه ای خوب بر می آید.
ما اصلا انتظار نداشتیم به آن خوبی عمل کند... جواب هایش نزدیک به 100 درصد درست بودند.
ولی در خصوص سئوالات پیچیده تر که برای پاسخ دادن به آنها دانشجویان باید نقادانه فکر نمایند، هوش مصنوعی خیلی خوب عمل نمی کرد.
مثلا یکی از سئوالات امتحان آخر سئوال این بود که چرا درک زمانبندی ورزش در ارتباط با شرایط تغذیه ای در افراد دارای اضافه وزن، مهم است؟
آنالیز پاسخ چت جی پی تی نشان می داد که از طریق یک دانشجو نوشته نشده است.
مثلا چت جی پی تی عادت دارد دقیقا عبارت موجود در سئوال را در مقدمه و نتیجه گیری تکرار کند یا مثلا در منابع علمی ارائه شده، مواردی را ذکر کند که وجود ندارند. البته در ظاهر همه چیز خوب و کامل به نظر می رسد، نام مؤلفان، ژورنال های عملی و عناوین همگی خیلی موجه بودند، ولی مشکل این بود که اصلا وجود خارجی ندارند.
از زمان راه اندازی چت جی پی تی به صورت عمومی شش ماه می گذرد و در این مدت بسیاری از دانشجویان مطمئن نبودند می توانند از آن برای کارهای دانشگاهی استفاده بنمایند یا خیر.
یکی از دانشجویان می گوید ممکن است وسوسه شوم تا از چت جی بی تی استفاده کنم ولی در حال حاضر خیلی می ترسم که مچم را بگیرند.
کیم واتس، استاد بازاریابی در اشاره به هوش مصنوعی می گوید این هم ابزاری در کنار ابزارهای دیگر است
دیگری می گوید هنوز تعیین نیست که در خصوص چت جی پی تی چه کاری تقلب حساب می گردد... البته اگر همه مقاله تان را از آن کپی کنید، تقلب است ولی در عین حال می تواند راهنمای خوبی هم باشد.
توصیه آژانس تضمین کیفیت آموزش عالی بریتانیا این است که دانشجویان دانشگاه ها باید مهارت های مربوط به هوش مصنوعی را یاد بگیرند و این مهارت ها را به مشاغل آینده خود بیاورند.
این آژانس دانشگاه ها را ترغیب می نماید تا به دانشجویان در آغاز سال تحصیلی شرح دهند که چطور و چه زمان می توانند از هوش مصنوعی استفاده نمایند.
کیم واتس، استاد بازاریابی در اشاره به هوش مصنوعی می گوید این هم ابزاری در کنار ابزارهای دیگر است. در ترم جاری، برخی از دانشجویان او استفاده از چت جی پی تی را برای نوشتن مقاله ای که از آنها خواسته تا یک برنامه بازاریابی تهیه نمایند، آغاز نموده اند.
کیم می گوید به دانشجویانش پیشنهاد داده که مثلا اگر نمی دانند از کجا آغاز نمایند، سری به چت جی بی تی بزنند...
این ابزار جواب سئوالشان را نمی دهند ولی می توانند ایده هایی به آنها ارائه کند.
تفکر نقادانه
کیم برای نشان دادن توانایی چت جی پی تی از آن می خواهد که یک طرح بازاریابی بدهد. در جواب فهرستی شماره دار می گیرد که شامل مراحل مختلفی است، از تهیه هویت برند (brand identity) گرفته تا استفاده از شبکه های اجتماعی.
کیم در حالی که به صفحه مانیتور نگاه می نماید می گوید این، نمره قبولی نمی گیرد.
به گفته او، دانشجویان دارای تنوع عصبی یا آنهایی که زبان اولشان انگلیسی نیست می توانند از چت جی پی تی بهره ببرند.
ولی از هر دانشجویی که از آن استفاده کند، می خواهیم که سئوالات را که با چت جی پی تی مطرح نموده و جواب هایی که گرفته را هم ضمیمه مقاله اش کند تا بفهمیم چقدر از متن ارائه شده از طریق هوش مصنوعی استفاده نموده.
امتحانات تابستانی
مثل بیشتر دانشگاه های بریتانیا، سیاست دانشگاه بث در خصوص استفاده از هوش مصنوعی هنوز در حال تدوین است و قرار از از ماه سپتامبر اجرایی گردد.
بعد از آن گروهی از افراد در طول سال گرد هم می آیند تا سیاست ها را در هماهنگی با فن آوری که بسرعت در حال تغییر است، به روز نگه دارند.
در همین حال بسیاری از کارکنان دانشگاه قرار است امتحانات تابستانی را به صورت حضوری و تحت نظارت برگزار نمایند.
دکتر کریس بانفیلد که مسئول گروه تنظیم امتحانات دانشگاه است می گوید پیش فرض این است که دانشجویان نباید در امسال از چت جی پی تی استفاده نمایند و اگر مسئولان تصمیم بگیرند آن را مجاز نمایند، باید دستورالعمل روشنی به دانشجویان ارائه دهند.
سرعت رشد فن آوری، چالشی را برای دانشگاه ها به همراه داشته ولی در دانشگاه بث خیلی سریع تصمیم گرفتند از ممنوع کردن استفاده از این فن آوری، دوری نمایند.
کریس می گوید این ابزار قرار نیست ناپدید گردد...برای توانمند کردن دانشجویان با مهارت هایی که در مشاغل آینده شان احتیاج دارند و برای اینکه مدرکی که به آنها می دهیم به روز باشد، باید (با فن آوری) تعامل داشته باشیم.
بسیار خطرناک
هفته گذشته جفری هیتون که به عنوان پدرخوانده هوش مصنوعی معروف است، از گوگل کناره گیری کرد و گفت که از کارش پشیمان است. او گفت که چت بات ها خیلی زود می توانند باهوش تر از انسان ها بشوند.
پروفسور ورِنا رایزر، دانشمند حوزه رایانه در دانشجگاه هریوت وات که دو دهه در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می نماید، می گوید دانشجویانش به صورت خیلی خلاقانه از هوش مصنوعی استفاده می نمایند.
به گفته او چت بات ها هنو زدر مراحل اولیه تکامل هستند و می توانند برای فراوری اطلاعات غلط در مقیاسی نگران نماینده در حوزه آموزشی به کار گرفته شوند.
او می گوید که نسخه های قبلی چت جی پی تی به صورت عمومی ارائه نشد زیرا که تصور می شد خیلی خطرناک است.
اوپن اِی آی که چت جی بی تی را فراوری نموده می گوید که مثل هر فن آوری دیگری، این ابزارها هم با خطرهایی همراهند. این شرکت می گوید که کوشش می نماید تا امکانات ایمنی در تمام سطوح در سیستم ها گنجانده گردد.
از زمان راه اندازی چت جی پی تی، سایر شرکت ها هم در زمینه هوش مصنوعی اقدام نموده اند. مثلا گوگل ابزار بارد را ارائه نموده که فقط برای بزرگسالان قابل دسترسی است.
منبع: انتخاب