سفر در زمان با کشف یک سیاره شبیه به زمین، عکس

به گزارش وبلاگ فرافایلی، به تازگی در نزدیکی ما، سیاره ای پیدا شده است که بسیار شبیه به ابتدای تاریخ زمین است و تنها تفاوت این سیاره این است که کم سن و سال تر زمین است. این سیاره اکنون در اقیانوسی از مواد مذاب به سر می برد، اما دانشمندان بر این باورند که می تواند راهنمای بسیار خوبی برای شناسایی تاریخ سیاراتی مانند زمین باشد.

سفر در زمان با کشف یک سیاره شبیه به زمین، عکس

تینا مزدکی: سیاره ای که در فاصله 73 سال نوری از ما کشف شده است، یک زاویه دید تازه به دانشمندان می دهد. سیاره تازه متولد شده HD 63433 d نام دارد و فقط کمی از زمین ما بزرگتر است با این حال دور ستاره ای که دقیقا مانند خورشید ما است می چرخد. این سیاره کوچکترین سیاره ای است که تا به امروز پیدا شده و کمتر از 500 میلیون سال قدمت دارد و برای دانشمندان خیلی با ارزش است زیرا می تواند اطلاعات بسیار زیادی از نحوه شکل گیری سیاراتی همانند زمین، به آن ها بدهد.

زمین تنها سیاره ای است که حیات به شکلی که ما می شناسیم بر روی آن وجود دارد. پیدا کردن چنین سیاراتی که در اطراف ستارگانی مانند خورشید وجود دارند می تواند به دانشمندان یاری کند تا مواد تشکیل دهنده حیات را در نقاط دیگر کیهان شناسایی نمایند. این سیاره که به تازگی کشف شده است هم بسیار شبیه به زمین است و هم با زمین فرق دارد و این می تواند به این معنی باشد که یک فرصت عالی برای مطالعه دانشمندان است. از نظر اخترفیزیکدانی که این پژوهش را رهبری می کرد، این کشف سیاره بسیار مفید است، زیرا بسیار شبیه به ابتدای تاریخ سیاره زمین است.

سیاره ای که به مقدار زمین ما است با استفاده از تلسکوپ شکار سیاره فراخورشیدی TESS کشف شد. این تلسکوپ در پی نوسانات ضعیف و منظم در نور ستارگان است و با توجه به آن ها وجود سیارات فراخورشیدی را اثبات می نماید. ستاره شناسان با مقدار گیری اثرات متفاوت و نوری که سیاره از خود به جا می گذارد، جرم و مقدار آن را تعیین می نمایند.

HD 63433 یک ستاره کوتوله زرد است که تقریباً به مقدار و جرم خورشید است و تعیینات دمایی مشابهی دارد. اما در مقایسه با 4.5 میلیارد سال سن خورشید، بسیار جوانتر است، چراکه تنها کمی بیش از 400 میلیون سال سن دارد. HD 63433 از نظر ستاره ای فقط یک نوزاد است. تا کنون تنها سه سیاره های فراخورشیدی کشف شده که به دور آن می چرخند، 2 سیاره مینی نپتون که در سال 2020 مشاهده شده اند و HD 63433 d که به تازگی کشف شده است.

اقیانوسی بزرگ از گدازه

پژوهش ها نشان می دهند که HD 63433 d تنها 1.1 برابر شعاع زمین است. با این حال جرم آن هنوز ناشناخته است، اما این مقدار فیزیکی حاکی از ترکیب موادی است که با توجه به آن به جرات می توان گفت این سیاره درست مانند زمین، مریخ و یا زهره است.این سیاره فراخورشیدی هر 4.2 روز یک بار در مداری بسیار نزدیک به دور ستاره خود می چرخد. این بدان معناست که سیاره و ستاره بسیار نزدیک به یکدیگر هستند به طوری که محتمل است این سیاره رو به ستاره خود قفل شده باشد و یک سمت آن همواره به طرف ستاره ثابت باشد.

دانشمندان بر این باورند که با توجه به این داده ها احتمالا سطح این سیاره دریایی از مواد مذاب است که دمای آن در روز چیزی حدود 1570 کلوین، 1297 درجه سانتیگراد و یا 2366 فارنهایت است. البته زمین هرگز چنین دمایی نداشته اما احتمال داده می گردد که روزی در تاریخ خود، درست زمانی که به آن ضربه وارد شده و ماه از آن جدا شده چنین دمایی داشته است.

هنوز چیزهای زیادی درباره HD 63433 d در دسترس نیست اما مطالعه و تحقیق بر روی آن می تواند اطلاعاتی از حجم آن به دانشمندان بدهد، بعلاوه بدست آوردن چگالی این سیاره می تواند تعیین کند که این سیاره از چه چیزی تشکیل شده است و حتی نشان دهد که این سیاره جو دارد یا نه و اگر جوی دارد، مواد تشکیل دهنده این جو دقیقا چه چیزی است.

58323

منبع: خبرآنلاین

به "سفر در زمان با کشف یک سیاره شبیه به زمین، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر در زمان با کشف یک سیاره شبیه به زمین، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید